Wie ben ik

WIE BEN IK

Eline Gijs


Ik ben in 2011 afgestudeerd als kinesitherapeut aan de Katholieke Universiteit Leuven. Daarna heb ik me verder gespecialiseerd in manuele therapie en manuele lymfedrainage methode Vodder. Na enkele jaren gewerkt te hebben als kinesitherapeut had ik het gevoel dat ik iets miste. Beweging en een goede houding kunnen al heel wat klachten wegnemen. Maar wat me het meeste opviel, is de invloed van stress op klachten. Veel mensen geven aan dat de klachten verergeren in periodes van drukte en stress.  Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar meer informatie over de holistische benadering van de mens, niet enkel het puur fysieke, maar ook het emotionele achter klachten.

Hierdoor kwam ik terecht bij De Levensschool en hun 4-jarige opleiding tot gezondheidsbegeleider. Een hele nieuwe wereld ging voor mij open. Ik kreeg een andere kijk op de mens dan degene die ik altijd geleerd heb in de (para)medische wereld. Een kijk die veel verder gaat dan de fysieke klacht, die de mens in zijn geheel benadert.

Dit heeft mij gedreven om deze praktijk op te starten, om het beste van twee verschillende strekkingen te combineren, nl. deze van de reguliere geneeskunde en deze van de alternatieve gezondheidszorg. Ik geloof dat beide hun waarde hebben om de gezondheid van mensen te optimaliseren.


Alles begint bij vertrouwen. De basis is dan ook een goed onderbouwde opleiding met kennis van zaken.

Opleidingen


Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (KULeuven)

Postgraduaat in de manuele therapie (KULeuven)

Opleiding tot therapeute in de manuele lymfedrainage ad modum Vodder (Vodderschool)

4-jarige opleiding tot gezondheidsbegeleider (De Levensschool)

Verschillende kortere opleidingen in verband met burn-out, hyperventilatieklachten, psychologie en psychosomatiek.

Bijscholingen in manuele therapie en lymfedrainage

Ervaring


Sinds 2011 werkzaam als zelfstandig kinesitherapeut in een groepspraktijk met specialisatie in de manuele lymfedrainage en manuele therapie en relaxatietherapie.

Sinds 2018 gestart met mijn eigen kinesitherapie-praktijk in Mol-Millegem.

Professionele begeleiding is mijn topprioriteit


Om de kwaliteit te kunnen garanderen, werk ik samen met andere hulpverleners en gezondheidsbegeleiders. Bij een probleem dat buiten mijn specialisaties ligt, twijfel ik dan ook niet om u in te lichten over andere gespecialiseerde hulpverleners en begeleiders.