Behandelingen

BEHANDELINGEN

kinesitherapie


Relaxatietherapie

Deze therapie heeft tot doel om te leren tot ontspanning te komen. Verschillende relaxatietechnieken komen aan bod zodat je onder begeleiding de voor jou passende methode vindt en leert toepassen. Daarnaast wordt er ook breder gekeken naar je levensstijl en beoordeeld of daar eventueel aanpassingen mogelijk zijn. Kleine tips en veranderingen kunnen een groot verschil maken.


Manuele lymfedrainage methode Vodder

Manuele lymfedrainage is vooral bekend als een therapie om vochtproblemen te verhelpen die veroorzaakt worden door lymfevocht. Denk hierbij aan postoperatief lymfoedeem na verwijdering van okselklieren (bij bv. borstkanker) of lymfeklieren in de lies (bv. baarmoederkanker). Lymfoedeem kan ook een aangeboren problematiek zijn waarbij je merkt dat je meer vocht ophoudt in bv. de buik en/of benen. Dit is vaak duidelijker aanwezig naarmate je ouder wordt. 

Daarnaast spreekt lymfedrainage ook het parasympatisch zenuwstelsel aan, dewelke instaat voor het komen tot ontspanning. Deze techniek kan dus ook gebruikt worden bij stressgebonden klachten.

Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de officiële website van de Vodderschool, waar ook alle erkende Vodder-lymfetherapeuten terug te vinden zijn. (http://www.mldv.org/)


Manuele therapie

Deze therapie is gericht  op de manuele behandeling van klachten, naast de oefentherapie. Het betreft een extra specialisatie binnen de kinesitherapie die verdiept in de 'hands on' behandeling van o.a. nek-schouderklachten, rugklachten en heupproblemen.


Kinesitherapie wordt gedeeltelijk vergoed door het ziekenfonds. Hiervoor is een voorschrift van een arts noodzakelijk.