Behandelingen

BEHANDELINGEN

kinesitherapie


Relaxatietherapie

Deze therapie heeft tot doel om te leren tot ontspanning te komen. Verschillende relaxatietechnieken komen aan bod zodat je onder begeleiding de voor jou passende methode vindt en leert toepassen. Daarnaast wordt er ook breder gekeken naar je levensstijl en beoordeeld of daar eventueel aanpassingen mogelijk zijn. Kleine tips en veranderingen kunnen een groot verschil maken.


Manuele lymfedrainage methode Vodder

Manuele lymfedrainage is vooral bekend als een therapie om vochtproblemen te verhelpen die veroorzaakt worden door lymfevocht. Denk hierbij aan postoperatief lymfoedeem na verwijdering van okselklieren (bij bv. borstkanker) of lymfeklieren in de lies (bv. baarmoederkanker). Lymfoedeem kan ook een aangeboren problematiek zijn waarbij je merkt dat je meer vocht ophoudt in bv. de buik en/of benen. Dit is vaak duidelijker aanwezig naarmate je ouder wordt. 

Daarnaast spreekt lymfedrainage ook het parasympatisch zenuwstelsel aan, dewelke instaat voor het komen tot ontspanning. Deze techniek kan dus ook gebruikt worden bij stressgebonden klachten.

Voor meer informatie verwijs ik je graag door naar de officiële website van de Vodderschool, waar ook alle erkende Vodder-lymfetherapeuten terug te vinden zijn. (http://www.mldv.org/)


Manuele therapie

Deze therapie is gericht  op de manuele behandeling van klachten, naast de oefentherapie. Het betreft een extra specialisatie binnen de kinesitherapie die verdiept in de 'hands on' behandeling van o.a. nek-schouderklachten, rugklachten en heupproblemen.


Kinesitherapie wordt gedeeltelijk vergoed door het ziekenfonds. Hiervoor is een voorschrift van een arts noodzakelijk.

 Massage


Je hebt de keuze uit verschillende soorten massage afhankelijk van het doel dat je wil bereiken.


Dieptemassage

Deze massage werkt diep in op de spieren. Na deze massage zullen de spieren soepeler aanvoelen. Deze massage kan soelaas brengen bij pijnlijke en/of stijve spieren in de rug, nek, ... Ook wanneer je het gevoel hebt doorheen de jaren stijver te worden, kan deze massage verlichting brengen.


Ontspanningsmassage

Een uurtje pure ontspanning. Je kan kiezen voor een volledige lichaamsmassage, maar ook voor een massage van de rug, benen, het gelaat, …


Manuele lymfedrainage methode Vodder

Dit is een zeer zachte massage die inwerkt op de waterhuishouding in het lichaam. Deze massage verhoogt de immuniteit en verlicht het stress-niveau.


Praktisch

Duur: 30 minuten

60 minuten Voetreflexologie


Als je voorkeur uitgaat naar een voetmassage, dan is voetreflexologie zeker iets voor jou. In de eerste plaats heeft deze behandeling een ontspannende functie. Daarnaast optimaliseert het de doorbloeding in het lichaam, door middel van het bewerken via verschillende reflexpunten en -zones op de voet. Dit versterkt het zelfgenezend vermogen. Voetreflexologie heeft dus een gunstig effect op de gezondheid.


Praktisch

Duur: 60 minuten
Cadeaubon


Op zoek naar een leuke en originele verrassing? Je kan een cadeaubon bestellen voor massage en voetreflexologie.  Stuur een mailtje en je kan de cadeaubon komen afhalen of via de post in je brievenbus ontvangen.
DE BRON


Centrum voor gezondheid en ontspanning: kinesitherapie, massage en voetreflexologie

CONTACTEER ONS

Bronstraat 74

2400 Mol

debroneline@outlook.com

0485 92 35 30

OPENINGSUREN


Tijdens de sessies ben ik telefonisch niet altijd bereikbaar. U mag altijd iets inspreken of mij via mail contacteren.


Telefonisch bereikbaar van

Maandag tot donderdag: 09:00 tot 20:00

Vrijdag: 9.00 tot 16.00


© Copyright. All Rights Reserved.